Välkommen till Arkivens dag med Norra Kalmar läns Föreningsarkiv och Västerviks kommunarkiv

@kalmarlansarkivforbund

I år har Arkivcentrum i Västervik en Corona-anpassad Arkivens dag. De har temat ”Svart på vitt” men också sitt eget tema ”Förändring”.

Västerviks Arkivcentrum har inget öppet hus i år på grund av Covid-19, utan programmet finns endast digitalt på Facebook och hemsida.

Norra Kalmar läns föreningsarkiv
Föreningsarkivet kommer att visa hur de omorganiserar sina affischer/ritningar/kartor, hur de arbetar i arkivet och med arkivet, hur de arbetar med sitt fotoarkiv. De kommer också visa hur de förbättrat och förenklat och gjort det enklare att hitta det man söker och hur de gör när någon vill ha tag i en artikel m.m.

Eftersom alla inte har Facebook kommer Norra Kalmar läns Föreningsarkiv presentationer även finnas på Arkivcentrums hemsida.

Västerviks kommunarkiv
Västerviks kommunarkiv har tolkat årets tema ”Svart på vitt” som: ”att vi inte lovar något vi inte kan hålla”.

Under förra årets Arkivens dag, lovade kommunarkivet att deras äldre kartor och ritningar skulle blir sökbara, därför kommer de i år presentera ett urval av vad de har.

Bild: Så här kan en ritning se ut från 1871. ”Fasadritning af huset No 15 i stadens Södra qvarter” I hörnet finns beskrivningen av när Magistraten tog beslutet av att godkänna denna byggnadsritning, i detta fall den 20 november 1871.

Program
Bilderna på hemsidan (se länk nedan) kommer finnas tillgänglig från fredagen den 13/11 kl 12:00 till fredagen 20/11 kl 12:00.

På hemsidan kommer det finnas information om vilka kartor och ritningar det finns, det går också lätt  kontakta Västerviks Arkivcentrum via formuläret på deras hemsida.

Besöksadress: Inget öppet hus på Västerviks Arkivcentrum i år, programmet är endast digitalt.

Länk till webbplats:
https://www.vastervik.se/Kommun-och-politik/Arkiv-slaktforskning-och-kommunens-historia/Kommunala-och-enskilda-arkiv/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.