KLAF startar upp nytt utvecklingsprojekt för enskilda arkiv i Kalmar län 2020-2022

@kalmarlansarkivforbund

VIKTIG INFORMATION OM KALMAR LÄNS ARKIVFÖRBUNDS NYA UTVECKLINGSPROJEKT FÖR ENSKILDA ARKIV I KALMAR LÄN

Det är ett treårigt projekt med start hösten 2020. Projektet är en fortsättning på den handlingsplan som arkivförbundet gjorde under 2016-2019, nu med riktade utbildningar för de enskilda arkivens personal och styrelser.

Vi har valt att kalla vårt projekt: Utveckling – för enskilda arkiv i Kalmar län. Vi har fått projektbidrag beviljat från Region Kalmar län och letar just nu efter en projektledare som kan hålla ihop projektet.

Projektägare
Arkivförbundet är projektägare och det finns en styrgrupp för projektet med representanter från Emmabodabygdens Arkivförening, Kalmar Folkrörelsearkiv, KLAF och Kalmar läns Hembygdsförbund.

Syfte
Syftet med projektet är att engagera och entusiasmera personal i utvecklingsarbete, att öka förståelsen för arkiv och dess verksamhet hos politiker och arkivens styrelser samt att synliggöra de enskilda arkiven för allmänheten.

Målgrupp
Målgrupp är främst anställda inom enskilda arkiv och arkivens styrelser/förtroendevalda men vi riktar oss också till allmänhet och politiker.

Vad händer nu?
Under hösten 2020 kommer arkivförbundet att erbjuda två utbildningar.

  • Filmprojekt – (manus och redigering) utbildning/workshop för anställda och styrelser och förtroendevalda. Det handlar om att lära sig spela in och redigera kortare filmer för te x Facebook.
  • Marknadsföring – utbildning/workshop för anställda och styrelser och förtroendevalda.

Vi återkommer med mer information. Har ni frågor eller funderingar kring projektet är ni välkomna att höra av er.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.