KLAF styrelsemöte 25 mars 2020

@kalmarlansarkivforbund

KLAF genomförde sitt styrelsemöte i veckan även efter de speciella omständigheterna som råder nu i och med coronaviruset. Tre personer var sittande på plats och två personer var tillgängliga via telefoner. På dagordningen fanns punkten Utbildningsinsatser för arkivpersonal och föreningarnas styrelser med, som avser den utbildningsinsats som arkivförbundet nu förbereder sig inför. KLAF arbetar aktivt med frågan och avser att under våren skicka in en ansökan om projektmedel till Region Kalmar län.Mer information kommer!

Det mesta ligger just nu på ”vänt”, men KLAF:s årsmöte kommer att bli av den 22 april 2020 men i en annorlunda form än tidigare. KLAF:s länsarkivarie  återkommer med mer information inom kort.

På styrelsemötet diskuterades även arkivkursen för hembygdsföreningarna som genomfördes den 27 februari 2020. Arkivkursen var mycket populär och tyvärr fick inte alla plats denna gång. KLAF tillsammans med hembygdsrörelsen arbetar gemensamt för att fler personer från hembygdsrörelsen ska få gå arkivkursen i höst. Det ligger också i KLAF:s intresse att erbjuda arkivkurser för förbundets övriga medlemmar.

Det har startats ett nytt Industri- och arbetarmuseum i Kalmar och en interimsstyrelse har bildats. Stadgar finns men man har beslutat att ha årsmötet i höst i stället.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.