Information om KLAF:s nya projekt för arkivpersonal och styrelser

@kalmarlansarkivforbund

Arkivförbundets projekt ”Handlingsplan för enskilda arkiv i Kalmar län” avslutades hösten 2019. Nu vill arkivförbundet fortsätta arbetet med att få till ett antal aktiviteter för arkivpersonal och föreningarnas styrelser i enighet med handlingsplanen. Vi förbereder ett treårigt projekt med start 2020.

Vi vill att arkiven ska fortsätta att utvecklas på ett positivt sätt och har därför tänkt att arbeta med följande punkter:

1. Föreningarnas styrelser behöver bli bättre på att planera både lång- och kortsiktigt med visioner, mål och tidsatta aktiviteter.

2. Arkivpersonalen behöver få bättre kunskaper om projektarbete och verktyg för förändrings- och utvecklingsarbete samt marknadsföring.

Projektmedel kommer sökas från Region Kalmar län under året.

Projektgruppen med representanter från Emmabodabygdens Arkivförening, Kalmar Folkrörelsearkiv och Kalmar läns Hembygdsförbund träffades den 28 februari för att starta upp arbetet med projektet. Sammankallande till mötet var länsarkivarie Karin Lokrantz Nilsson Kalmar läns Arkivförbund. Styrgruppen arbetar med en ansökan till Rregion Kalmar län om projektmedel.

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.