Arkivens dag 2022 – Myter och mysterier

@kalmarlansarkivforbund

Första Arkivens Dag – efter pandemi och restriktioner – äntligen! 439 besökare sammanlagt tog del av 10 arrangemang på 8 olika orter i länet.

Vi ser att flera arkiv har valt att ha samarrangemang med andra föreningar inom närliggande områden. Släktforskarföreningar, hembygdsföreningar, bibliotek, lokala historiker och andra med mycket kunskaper har bjudit på föreläsningar och visat upp sina verksamheter.

Nybro kommunarkiv förlängde Arkivens dag under 2 veckor med en utställning på Nybro bibliotek om arkivet med en utställning i form av blädderblad. Designarkivet i Nybro hade 3 guidade visningar. Emmabodabygdens Arkivförening hade bland annat föreläsning av Per Melin om riddarborgen på Rostockaholme. I Västervik samarbetade Visarkivet, Västerviks museum, släktforskarförening och Psykiatriska museet har öppet i sina lokaler. Kalmar Folkrörelsearkiv hade flera föreläsningar och utställningar. På Torsås bibliotek fanns släktforskarföreningen och deras Arkivens dag sågs även på Smålandsnytt https://www.svt.se/nyheter/lokalt/smaland/myter-och-mysterier-pa-arkivens-dag .

Det är för tillfället Pia Malmberg-Kronvall som skriver här fram tills dess att länsarkivarie Karin Lokrantz-Nilsson är tillbaka i tjänst.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.