Kulturbygge: tema Kulturarv – förvalta och utveckla 17 maj 2019

@kalmarlansarkivforbund

Den 17 maj träffas Region Kalmar läns regionala nätverk för kommunernas kulturchefer/sekreterare samt verksamhetsledare och konsulenter för regionala kulturorganisationer. Vi träffas regelbundet för att mötas och informera om stort och smått. Denna gång samlas vi strax utanför Västervik i Hermanstorp för guidning i området. Resten av dagen är förlagd på Västerviks museum.

Dagens tema är Kulturarv att förvalta och att utveckla. Avsikten är att inspirera och lyfta möjligheter inom många olika konst och kulturområden. Kulturarvet är både materiellt, immateriellt och visionärt.

På programmet står, förutom information från Region Kalmar län, även föredrag om länsstyrelsen och kulturmiljöerna, Rockarkivet i Hultsfred kommer att hålla föredrag om ”Rock och pop som kulturarv”. Kalmar läns hembygdsförbund kommer berätta mer om deras satsning på barn och unga. Projektledare Fredrik Wibert från projekt UNIKA Kalmar Öland kommer att presentera sitt projekt.  Kalmar läns museum avslutar med att  prata om”Migration genom tiderna ur ett länsperspektiv”.

Därefter kommer vi i grupper diskutera:
– Kulturarv och klimatförändringar
– Hållbar förnyelse av det älskade
– Utveckling av det glömda

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.