Kalmar läns Arkivförbund

– Med tanke på arkiven!

Möte med projektledare nationellt e-arkivprojekt för enskilda arkiv 3 september 2018

Posted by in | 0 comments

  • Location: KLAF:s kontor, Oskarshamns Kulturhus

På måndag eftermiddag får Kalmar läns Arkivförbund besök av en av två projektledare för det nationella e-arkivprojektet, ”Digitala enskilda arkiv, del 1”, som initierats av Föreningen Sveriges Länsarkivarier. Under detta möte kommer även Kalmar Folkrörelsearkiv att närvara.

Projektet är en förstudie som kommer pågå under 2018. Om det är möjligt beroende på utgången, kommer ett flerårigt projekt att skapas utifrån förstudien.

Syftet med projektet är att kunna grunda strategiska beslut om utveckling av e-arkivlösningar på en fördjupad kunskap om länsarkivens erfarenheter, förmåga och utmaningar. Det sker genom att ta till vara och vidareutveckla erfarenheterna från genomförda och pågående projekt inom den enskilda arkivsektorn genom en kartläggning av arkivbildningen och behov av e-arkivering hos de enskilda arkiven i Sverige.

Erfarenheten från förstudien ska möjliggöra ett samlat och effektivt grepp om de regionala enskilda arkivens möjligheter att möta de krav som den enskilda sektorns arkivering och hantering av digital information innebär.

Visionen är att skapa ett genomarbetat gemensamt system för e-arkivering och annan hantering av digital information för de regionala enskilda arkiven i landet.

 

Submit a Comment

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.