Kalmar läns Arkivförbund

– Med tanke på arkiven!

Arkivveckan i Visby 16-18 maj 2017

Posted by in | 0 comments

  • Date: tis, maj 16, 2017 - tor, maj 18, 2017
  • Time: 09:00 - 17:00
  • Location: Visby, Gotland

Snart är det dags för AVEC!

Välkommen till årets arkivhändelse, Arkivveckan i Visby!

Kalmar läns Arkivförbund ska givetvis dit och lyssna på intressanta föreläsare, gå på årsmöten, mingla med kollegor och utställare! Det blir tre intensiva dagar i den fantastiska världsarvsstaden Visby!

 

 

Dag två 17 maj, kl. 9.20-10.00) kommer Kalmar läns Arkivförbunds arkivarie att hålla i en workshop tillsammans med Maria Larsson Östergren, förste arkivarie vid Riksarkivet Landsarkivet i Visby och Nationell samordnare för Arkivens dag 1998–2001, 2011-, Annika Bergsland, länsarkivarie vid Arkiv Sörmland, Anna Ketola, länsarkivarie vid Skånes Arkivförbund, samordnare för Arkivens dag i Skåne län och Krister Källén, kommunarkivarie i Avesta kommun om Arkivens dag – allas dag för historia och demokrati.

 

Vad har Arkivens dag inneburit för sektorn och hur blickar vi framåt? Vi gör en kort tillbakablick på bakgrund och historia. Därefter håller vi en workshop där vi diskuterar hur sektorn kan arbeta mer strategiskt med Arkivens dag i framtiden för att fortsätta att, i bred bemärkelse, väcka intresse för arkivsektorns verksamhet. Ett mål under passet är också att arbeta fram ett förslag till tema för Arkivens dag till Arkivåret 2018.

 

Var med och forma framtidens Arkivens dag!

 

 

 

 

Submit a Comment

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.