Konferens e-arkiv i enskilda sektorn, Uppsala 9 april 2019

@kalmarlansarkivforbund

Med bidrag från Kulturrådet påbörjade Föreningens Sveriges länsarkivarier under våren 2018 en utredning för att kartlägga de regionala länsarkivens, folkrörelsearkivens och företagsarkivens förutsättningar för och behov av e-arkiv.

Denna utredning bjuder nu in till en konferens i Uppsala den 9 april. Konferensen inriktar sig på att hitta långsiktligt fungerande organisations- och finansieringsmodeller. Den regionala kultursamverkansmodellen (som många av Sveriges länsarkiv befinner sig i) grundar sig även den på en i huvudsak regional beslutsprocess för att få medel.

För att en e-arkivfunktion ska fungera behövs samarbete mellan länsarkiven och eventuellt en ny gemensam organisation som är specialiserad på digitala arkivhandlingar.

Under konferensen kommer projektledarna att presentera sin kartläggning av länsarkivens förutsättningar och den enskilda arkivsektorns arkiveringsbehov. De kommer också att förslag på olika e-arkivlösningar med uppskattningar av vilka organisatoriska och finasiella krav som ställs.

Kalmar läns Arkivförbunds arkivarie kommer medverka på denna konferens.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.